Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Päronflarn med roquefort

Ingredienser

8-10 bitar buffé

1 rektangulär smördegsplatta (250 g)
1 purjolök
smör till stekning
salt & Kockens peppar
100 g philadelphiost naturell
1 tsk Kockens vitlökspeppar
1 tsk kyndel
1 ägg + ägg till pensling
2-3 fasta päron
50-75 g smulad grönmögelost
ca 1 msk flytande honung

Garnering:
ruccola

Instruktioner

  1. Rulla ut degen med papper på en plåt, nagga och vik upp kanterna runt om något. Skiva purjolöken tunt och fräs mjuk i smör. Krydda med salt och peppar. Blanda Philadelphiaost med kryddor och ägg. Täck flarnet med massan. Strö över den avsvalnade purjolöken.
  2. Skiva päronen tunt och lägg på. Smula roquefort över och toppa med ringlad honung. Pensla kanten med lätt vispat ägg!
  3. Grädda i 200 C i ca 25 min el. tills den har fått fin färg och ser frasig ut. Servera den ljummen.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?