Camilla Hamids pepparkakscookies

Ingredienser

ca 20 stycken

150 g smör

1 dl strösocker

1,25 dl farinsocker

1 ägg

1 msk vaniljsocker

1 msk Kockens pepparkakskryddor

3,5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

0,5 tsk Kockens bikarbonat

200 g mörk choklad (55% kakaohalt)

200 g fudgebitar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck tre plåtar med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt Kockens pepparkaksryddor och rör om.
  3. Vispa ihop strösocker, farinsocker, vaniljsocker och ägg fluffigt med elvisp.
  4. Tillsätt pepparkaksssmöret och rör om.
  5. Sikta ner vetemjöl, salt och bikarbonat. Vänd ihop till en kladdig deg med slickepott.
  6. Ha ner choklad (hackad eller som knappar) och fudgebitar. Vänd ihop med slickepott tills allt fördelat sig jämnt i degen.
  7. Ställ degen i kylskåpet i minst 30 min innan du skopar upp degen och fördelar den på plåtarna med bakplåtspapper.
  8. Grädda varje plåt, en i taget, i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna på plåten o rumstemperatur innan du serverar eller förvarar i lufttät burk i kylskåpet.

Recept av

@camillahamid

Camilla Hamid

Jag heter Camilla och är en 29-årig receptkreatör, kokboksförfattare, TV-kock, hemkunskapslärare och tvåbarnsmamma. Genom bloggen ”My kitchen s…

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?