Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Lailas glutenfria tunnbröd

Ingredienser

8-10 st

25 g jäst

30 g matfett

3 dl vatten eller mjölk

½ dl ljus sirap

½ tsk salt

½ tsk stött Kockens fänkål eller anis eller 2-3 krm brödkryddor

2,2 dl (100 g) boveteflingor

1 tsk Kockens hjorthornssalt

ca 5,4 dl (ca 300 g) Lailas blå eller gul Mjölmix

Instruktioner

1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt vatten eller mjölk, låt allt bli 37 °C. Lös först upp jästen med lite av degvätskan och rör sedan ner resten.

2. Tillsätt salt, sirap, kryddor, boveteflingor och hjorthornssalt blandat med Lailas Mjölmix. Arbeta samman till en lös deg. Låt jäsa övertäckt med plastfolie i ca 30 minuter.

3. Ta upp degen och forma en rulle. Skär 8-10 bitar och kavla ut mycket tunt till runda kakor. Använd lite mjölmix om det behövs. Lossa med en stekspade.

4. Grädda tunnbröden i en torr, varm stekpanna i ca 40 sekunder på varje sida. Lägg de färdiga tunnbröden i en handduk ovanpå varandra så fukten bevaras i bröden.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?