Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Lailas glutenfria smulpaj

Ingredienser

4-6 port

5-7 äpplen

125 g smält smör

2 dl (110 g) Lailas blå eller gul Mjölmix

1 dl kokos

1 dl havregryn

1 dl boveteflingor

1 dl socker

½ dl pumpafrön

Instruktioner

1. Kärna ur äpplena. Skär i tunna klyftor och lägg dem i en smord ugnsfast form.

2. Smält smöret och rör ner resterande ingredienser till en smulig deg. Strö degen över äpplena och sätt in i ugnen på 200 °C i 25-30 minuter tills äpplena mjuknat och pajen fått färg.

3. Servera god vaniljsås eller vaniljglass till.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?