Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Lailas glutenfria småkakor

Ingredienser

ca 55 st

2,7 dl (150 g) Lailas blå Mjölmix

150 g mandelmjöl eller kokosmjöl

200 g kallt smör i mindre bitar

2 tsk bakpulver

1 ½ tsk psylliumfröskal

2 dl socker

50 g flisad mandel, valnötter eller solrosfrön

30-40 g smält mörk choklad

Instruktioner

1. Blanda samman ingredienserna snabbt i en matberedare eller för hand, precis tills de går ihop till smulor. Ta upp och blanda ihop till en deg med få tag. Dela i två rullar och lägg dem inrullade i plastfolie i kylen ca 30 minuter.

2. Skär i skivor och lägg på bakpappersklädda plåtar. Grädda kakorna i 200 °C i 6-7 minuter.

3. Låt svalna. Ringla smält choklad över kakorna. Förvaras utmärkt i frysen.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?