Lailas glutenfria scones med ost

Ingredienser

4 st

3 dl Lailas blå eller 3 dl dl Lailas gul Mjölmix

1 dl Pofiber

3 tsk bakpulver

½ tsk salt

50 g smör

2 dl filmjölk

1 dl riven ost

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 °C. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smör, filmjölk och ost. Rör ihop till en deg eller kör det i en matberedare. Klicka ut 4 lika stora deghögar på ett bakplåtspapper. Forma till runda kakor, cirka 15 cm i diameter, med mjölad hand. Skär varje kaka korsvis i 4 delar. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Sconesen är godast ljumma.

Gräddning: 225 °C, ca 10 minuter, i mitten av ugnen.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!