Lailas glutenfria pepparkakskladdkaka

Ingredienser

ca 8 bitar

200 g smör

3 dl strösocker

3 msk kakao

1 msk Kockens pepparkakskrydda

3 ägg

3 dl Lailas blå Mjölmix

Dekoration och servering

Florsocker

Vispgrädde

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform på 20 cm i diameter, smörj kanterna med smör och ”mjöla” med kakao.
  2. Smält smöret i en rymlig kastrull.
  3. Blanda ner socker, kakao och pepparkakskrydda, rör sedan ner ett ägg i taget.
  4. Avsluta med att röra ner mjölmixen och blanda ihop till en slät smet.
  5. Fördela smeten i formen. Grädda mitt i ugnen cirka 18-20 minuter. Kladdkakan ska dallra rätt rejält i mitten.
  6. Ta ut och låt kallna helt i kylskåp, på det sättet får du den perfekta kladdiga kladdkakan. Ta fram kladdkakan en kvart innan det är dags att servera. Pudra med florsocker.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?