Lailas glutenfria morotsbullar

Ingredienser

16 stycken

5 dl vatten

50 g jäst

2 dl rivna morötter

700 g Lailas blå Mjölmix

1 msk honung

1 tsk salt

0,5 dl olja

Instruktioner

1. Ljumma vattnet till 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen cirka 5 minuter i maskin.
4. Täck bunken och låt jäsa 30 minuter.
5. Tippa upp degen på bakbordet och rulla 16 lika stora frallor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Använd lite extra mjölmix och det blir fastnar på fingrarna.
6. Täck med duk och låt jäsa 30 minuter.
7. Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
8. Pensla frallorna med uppvsipat ägg och baka mitt i ugnen 12-15 minuter tills de fått fin färg och känns lätta.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?