Lailas glutenfria mazarinkaka

Ingredienser

ca 10 bitar

200 g smör

2,5 dl strösocker

3 ägg

0,5 tsk bittermandelarom

200 g riven mandelmassa

3 dl Lailas blå Mjölmix

+ glutenfritt ströbröd, kokos eller mandelmjöl till att bröda formen

Glasyr

2 dl florsocker

1 msk vatten

ev. några droppar karamellfärg

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form på ca 20 cm i diameter.
  2. Smält smöret och häll i en bunke. Blanda ner socker och ett ägg i taget.
  3. Tillsätt bittermandelarom, riven mandelmassa och mjölmix och rör till en jämn smet.
  4. Fyll formen med smeten och grädda mitt i ugnen 30-35 minuter. Låt kakan svalna.
  5. Blanda florsocker, vatten och eventuell karamellfärg och bred på kakan.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!