Lailas glutenfria matmuffins med grekiska smaker

Ingredienser

10 stycken

5 dl Lailas blå Mjölmix

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

2 ägg

0,5 dl rapsolja

2 dl mjölk

1 msk finhackad färsk timjan

150 g fetaost

1 dl oliver

1 dl strimlade soltorkade tomater

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg gärna muffinsformarna i en muffinsplåt.
  2. Blanda mjölmix, bakpulver, salt i en bunke. Tillsätt ägg, olja, mjölk och timjan och rör till en slät smet.
  3. Skär fetaosten i små kuber och skiva oliverna, blanda ner dem tillsammans med soltorkade tomaterna i smeten men spar några bitar att lägga på toppen.
  4. Fyll muffinsformarna till 3/4 och lägg lite fetaost, oliver och soltorkade tomater på toppen.
  5. Baka mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?