4 dl (215 g) Lailas gul Mjölmix
1 tsk Kockens hjorthornssalt
2 tsk vaniljsocker
1 tsk Kockens kardemumma malen
½ tsk Kockens kanel malen
1 ½ dl florsocker
200 g rumsvarmt smör (margarin går också, men det blir inte lika bra som med smör)
![](https://www.kockens.se/wp-content/uploads/2021/12/lailas-julsnittar.jpg)
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Lailas glutenfria julsnittar
Ingredienser
ca 40 st
Instruktioner
- Sätt på ugnen.
- Arbeta ihop mjöl, hjorthornssalt, vaniljsocker, kardemumma, kanel, florsocker och smör till en slät deg. Låt degen vila en stund i kylen.
- Dela degen i 4 bitar och rulla ut till längder lika långa som plåten. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda.
- Skär de varma längderna i bitar med en vass kniv.
Gräddning: 175 °C i ca 15 minuter, i mitten av ugnen.