Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Lailas glutenfria frukostbullar

Ingredienser

ca 12 stycken

50 g jäst
4 dl ljummen mjölk, ca 37 ˚C
½ dl (45 g) valfri olja
1 msk honung
1 tsk salt
2 dl (100 g) bovetemjöl
2 msk (20 g) psylliumfröskal
½ dl (25 g) linfrön
3,2 dl (ca 175 g) Lailas blå eller Lailas gul Mjölmix
äggula till pensling
linfrön och Kockens vita sesamfrön till garnering

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till ca 37 ˚C. Häll den över jästen och rör om tills allt har lösts upp. Tillsätt olja, honung, salt, bovetemjöl, psylliumfröskal och linfrön. Låt stå och svälla i minst 5 minuter.
  2. Arbeta in mjölet lite efter hand tills det blir en smidig men lös deg. Låt jäsa övertäckt med plastfolie i ca 30 minuter.
  3. Ta upp degen och forma en rulle med hjälp av lite mjöl. Dela i bitar och forma bullar med ”vattenfuktiga” händer och lägg på bakpappersklädd plåt.
  4. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i 225 ˚C i ca 23 minuter. Låt kallna och frys ner och ta upp efter hand!

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!