Glutenfritt recept

Lailas glutenfria citronkladdkaka

Ingredienser

200 g smör

2 ekologiska citroner

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

3 ägg

4 dl Lailas Blå Mjölmix

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform på ca 22-24 cm i diameter. Smörj kanterna och pudra kanterna med glutenfritt ströbröd eller kokos.
  2. Smält smöret och låt svalna något.
  3. Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker i en bunke. Tvätta citronerna och riv av skalet, endast det yttersta samt pressa saften och blanda ner i bunken.
  4. Avsluta med att röra ned mjömix samt smöret och blanda till en slut smet.
  5. Grädda i mitten på ugnen i cirka 25-30 minuter.
  6. Låt kakan svalna helt innan du skär upp den.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?