Lailas glutenfria ciabatta

Ingredienser

16 stycken

50 g jäst

5 dl kallt vatten

50 g jäst

0,5 dl olivolja

1 tsk salt

1 msk honung

13-14 dl Lailas blå Mjölmix

+ 2 msk olivolja till formen

Instruktioner

1. Smula jästen i en bunke, rör ut med det kalla vattnet.
2. Tillsätt olivolja, salt, honung och mjölmix.
3. Arbeta degen i 5 minuter i maskin.
4. Smörj en stor ugnsform med olivolja. Tippa ur degen och vänd ett par gånger i oljan.
5. Plasta formen och låt brödet jäsa till dubbel storlek cirka 1-1,5 timme.
6. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Pudra mjölmix på bakbordet, tippa ur degen utan att knåda den, pudra även ovansidan med lite mjölmix.
8. Skär 16 lika stora bitar med en degskrapa, lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper.
9. Baka mitt i ugnen 12-14 minuter till bröden känns lätta.
10. Låt svalna på galler.

”Kalljästa och lättbakade ciabattor som blir riktigt smakrika”

 

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?