Lailas glutenfria baguetter

Ingredienser

3 stycken

5 dl vatten

50 g jäst

0,5 dl rapsolja

1 tsk salt

1 msk strösocker

11-12 dl Lailas blå Mjölmix

Instruktioner

  1. Ljumma vattnet till 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet.
  3. Tillsätt det oljan, salt, socker och mjölmix och arbeta degen i 5 minuter maskin. Degen ska gå att ta på utan att fastna på fingrarna.
  4. Täck bunken och låt jäsa 30 minuter.
  5. Tippa upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i tre lika stora delar. Rulla varje del till avlånga baguetter, använd lite mjölmix på händerna så går det lättare.
  6. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  7. Täck plåtarna med duk och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Skär några snitt i baguetterna
  9. Baka mitt i ugnen 10-12 minuter till frallorna känns lätta.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?