Lailas glutenfria äppelrutor

Ingredienser

ca 16 bitar

200 g smör

2,5 dl strösocker

3 ägg

200 g riven mandelmassa

3,5 dl Lailas blå Mjölmix

2 äpplen

2 msk råsocker

2 tsk Kockens kanel malen

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på ca 20×20 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret. Rör ihop socker och ägg i en bunke.
  3. Tillsätt riven mandelmassa och det smälta smöret. Vispa ner mjölmixen och rör till en jämn smet.
  4. Fyll formen med smeten.
  5. Skala, kärna ur och skiva äpplen och blanda med socker och kanel.
  6. Fördela äpplena på kakan och grädda mitt i ugnen ca 40 minuter, känn med en stick att den kommer ut ren.
    7. Låt kakan svalna. De är goda som de är och ännu godare med vaniljsås till.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!