Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Konserverade betor med vinbär

Ingredienser

ca 4 port.

Rödbetor

500 g rödbetor, färska

Salt

Lag

2 dl ättika

4 dl socker

6 dl vatten

1 dl svartvinbärssaft

1 dl svarta vinbär, färska eller frysta

2 tsk Kockens nejlikor hela 

Instruktioner

Rödbetor

Koka betorna hela med skalet på i rikligt saltat vatten. Skala dem. Är de stora kan du skära dem i klyftor eller mindre bitar.

Lag

Koka upp alla ingredienser till lagen och slå på de varma nykokta betorna i väl rengjorda burkar. Fyll nästa hela burken och sätt på locket. Sätt in burkarna i ugnen på 100 °C i 15 minuter, så ökar konserveringen på ytterligare.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!