Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Julbröd med aprikos & apelsin

Ingredienser

3 bröd

3 dl vatten

6 dl filmjölk

500 g rågsikt

300 g vetemjöl

40 g jäst

3,5 tsk salt

0,5 dl russin

1 dl sötmandel

1 dl aprikoser, torkade

1 st apelsin, skalet

1 tsk Kockens nejlikor malda

1 tsk Kockens kanel malen

1 tsk Kockens ingefära malen

1 tsk Kockens kardemumma malen

Instruktioner

Blanda jästen med vatten så att den löser sig. Tillsätt sedan resterande ingredienser. Använd gärna en degblandare eller i annat fall handkraft. Se till så att ingredienserna blandas ordentligt.

Låt degen vila i cirka en timme.

Slå sedan upp degen i valfria formar och baka dem i varmluftsugn på 170 °C cirka 40-50 minuter.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?