Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Chai kaffe latte

Ingredienser

1 person

5 dl vatten

1 tsk råsocker, farinsocker eller enligt önskemål

3 st Kockens kanelstänger

1 tsk Kockens hela nejlikor

1 tsk Kockens ingefära malen

1 tsk Kockens kardemummakärnor

½ tsk Kockens svartpeppar hel

skummad mjölk

espressokaffe eller mörkrostat bryggkaffe

Variant Chai ( te) Latte

1 l vatten

1 tsk råsocker, farinsocker eller enligt önskemål

3 st Kockens kanelstänger

1 tsk Kockens hela nejlikor

1 tsk Kockens ingefära malen

1 tsk Kockens kardemummakärnor

½ tsk Kockens svartpeppar hel

skummad mjölk

1-1½ msk svart te, gärna Assam med kraftigare smak

Instruktioner

Kaffe latte

  1. Häll vatten i en kastrull och tillsätt kryddor. Låt koka upp under omrörning och låt sjuda på svag värme i ca 15 minuter. Sila från kryddorna.
  2. Hetta upp mjölken i en kastrull till högst 65 ˚C och vispa mjölken skummig eller använd en mjölkskummare.
  3. Blanda ungefär lika delar kaffe, kryddlag och skummad mjölk. Önskar man en mild kryddsmak – minska kryddlagen. Söta efter behov.

Variant med te

  1. Häll vatten i en kastrull och tillsätt kryddor. Låt koka upp under omrörning och låt sjuda på svag värme i ca 15 minuter. Tillsätt svart te och låt dra ytterligare 2-5 minuter. Sila.
  2. Hetta upp mjölken i en kastrull till högst 65 ˚C och vispa mjölken skummig eller använd en mjölkskummare..
  3. Häll upp lika delar silat te och skummad mjölk. Söta efter behov.

Tips:! Kryddfrostad kant. Häll en äggvita på ett tefat och blanda lika delar Kockens pepparkakskrydda med valfritt socker. Doppa glaset först i äggvitan och sedan i kryddblandningen. Låt torka något.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!