Nyheter

Kockens – stolt partner till Årets Kock

Vill bidra till utveckling av svensk gastronomi

Matlagningsintresset fortsätter att växa i Sverige, vilket bidragit till en marknadstillväxt för torra kryddor. Inte minst vad det gäller ekologiskt odlade kryddor. Genom Kockens partnerskap med Årets Kock – SM i professionell matlagning – kommer Kockens kunna bidra till en fortsatt positiv utveckling och ett ökat intresse för svensk gastronomi.

Att kunna bidra till att ytterligare stärka svenska kökets goda renommé och samtidigt vara med och inspirera såväl matintresserade som professionella, tillsammans med kockar i världsklass, är något vi är oerhört glada över, säger Johan Tornakull, Vice VD Kockens AB.

De senaste 12 månaderna har försäljningen av torra kryddor i Sverige, mätt i kronor, ökat med totalt 9,3 %. Motsvarande tillväxt för ekologiska kryddor är hela 20,6 %. Detta kan ses som bevis för både ett ökat intresse för smaksättning och en ökad medvetenhet om vad man använder för råvaror.

– Vi kan se ett fortsatt stort intresse för smaksättning och en ekologisk trend där man är villig att betala lite mer för det mervärde ekologiskt odlade kryddor ger. Genom detta samarbete hoppas vi kunna öka intresset och kunskapen ytterligare. Tillsammans kan vi höja nivån inom smaksättning, säger Johan Tornakull.

Genom samarbetet kommer recept tas fram tillsammans med Årets Kock, allt för att inspirera och sätta smaken i fokus. Kockens kommer också att vara extra lyhört för att upptäcka nya spännande smaker och smakkombinationer för att utveckla sitt sortiment.

– Vi på Årets Kock är mycket glada över att ingå partnerskap med Kockens, ett företag med stor kunskap och passion för mat och råvaror. Nyckeln till en lyckad måltid är råvarorna, i rätt balans mellan smak, konsistens och presentation, säger Hanna Halpern, VD Årets Kock.

Kockens kommer finnas på plats som utställare vid semifinalen den 23/11 i Helsingborg och finalen 2017.

 

Bild: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016. Foto: Per Erik Berglund

 

För mer information

Johan Tornakull, Vice VD Kockens AB

Mobil: 044-28 65 65

E-post: johan.tornakull@kockens.se

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Kontakta oss!