1. Skär av kanterna på brödet. Dela i mindre bitar och smula ner i en matberedare tillsammans med smöret. Packa massan i en form med löstagbar botten och ställ kallt. Lägg gelantinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
2. Blanda gräddfil med kesella. Skala och kärna ur avokadon. Tärna, pressa citronsaft över och blanda lätt.
3. Smält gelantinbladen med ca 1 ½ msk vatten och låt svalna något till en simmig lösning. Rör försiktigt ner gelantinlösningen i den inte alltför kalla gräddfil/kesella blandningen. Tillsätt resterande ingredienser och rör om försiktigt tills allt är blandat. Smaka av röran med kryddor.
4. Fördela fyllningen över bottnen i formen. Ställ kallt i ca 3 timmar eller till nästa dag.
5. Garnera med sallad, avokado, laxskivor och citronklyftor. Tips! Skalade räkor kan ersätta laxskivorna.