Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Lax med asiatisk nudelsallad

Ingredienser

4-5 portioner

800 g laxfilé av god kvalitet, gärna mittbit
smör till stekning
ca 1 tsk socker
1 tsk salt
200 g risnudlar
½ skivad gurka
½-1 paket fryst mango, à 250 g
2-3 salladslökar
1 röd pepparfrukt
1 lime eller citron
½-1 dl jordnötter, rostade

Dressing
saft av 2 mindre lime
1 msk fisksås
1 msk japansk soja
2 msk sesamolja
1 tsk Kockens ingefära malen
1 tsk Kockens chilimix
1 tsk Kockens sesamfrön

Instruktioner

  1. Gnid in laxen med salt och socker. Låt stå en stund i rumstemperatur.
  2. Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  3. Snitta laxbiten och lägg den i en het panna med smör och stek tills den får lite färg. Vänd sedan om och stek snabbt på andra sidan.
  4. Blanda ihop dressingen och ställ åt sidan.
  5. Blanda nudlar med mango, gurka, skivad salladslök och tunt skivad röd pepparfrukt. Häll över dressingen. Lägg upp på fat och servera genast.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!