2 dl socker
1 dl ljus sirap
1 dl vatten
125 g smör
1 msk Kockens kanel malen
1 ½ tsk Kockens ingefära malen
½ tsk Kockens kryddnejlika malen
½ msk Kockens bikarbonat
7 ½ dl vetemjöl
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Pepparkakor
Ingredienser
ca 100 stycken
Instruktioner
- Häll socker, sirap och vatten i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och dra ifrån kastrullen. Dela smöret i mindre bitar och tillsätt tillsammans med kryddorna under omrörning tills allt smör smält. Låt svalna något.
- Blanda mjöl med bikarbonat och tillsätt under omrörning. Det blir en lös deg, men den sväller. Täck bunken noga med plastfolie och låt vila till nästa dag.
- Kavla ut en bit deg i taget med hjälp av mjöl till en tunn platta. Tag med formar ut önskade formar.
- Grädda dem i 200° C i ett par minuter, passa noga!