Midsommartårta

Ingredienser

120 g Lailas blå Mjölmix

1 msk bakpulver

1 msk fibersirap

2 tsk äppelcidervinäger

2,25 dl vegetabilisk mjölk

Zest från 0,5 citron

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig. Kombinera sedan de båda och blanda väl med en handvisp.
  2. Smörj en form som är ca 18 cm i diameter, häll i smeten och grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20-30 minuter. Låt svalna något innan du stjälper upp kakan.

Tips! Vill du göra ett tårtpar? Baka i så fall 3 separata citronkakor, skär upp dem och dekorera med vegetabilisk grädde, jordgubbar, blåbär, aprikoser och ätbara blommor. Spritsa även lite smält choklad som ögon.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!