800 g högrev
150 g varmrökt sidfläsk
1 msk sesamolja
2 lökar
3 vitlöksklyftor
½ msk Gochugaru Chili Flakes
Zest från 1 lime
2 msk japansk soja
2 dl rödvin
1 ½ msk miso
ca 4 dl vatten
5–6 potatisar
4 morötter
Korean style Gulasch med Gochugaru Chili Flakes
En spännande twist på en klassisk gryta – skapad av Gustav Ovland. Smaker från Korea möter traditionell mustighet i en rätt som verkligen värmer.
Ingredienser
Instruktioner
Gör så här:
1. Putsa och tärna högreven i 2×2 cm kuber, bryn i panna.
2. Tärna sidfläsk i 1×1 cm, fräs i gryta med sesamolja.
3. Skala och klyfta lök och fräs med sidfläsket.
4. Hacka vitlök och lägg i grytan med gochugaru och limezest.
5. Fräs några minuter, tillsätt vätska och högrev. Sjuda minst 2 timmar (fyll på vatten vid behov).
6. Skala och tärna potatis och morötter, lägg i grytan tills potatisen är genomkokt.
Servera gärna med kimchimayo, sotad pak choi och färsk koriander.