Korean BBQ Taco

40 minuter – 4 portioner

Ingredienser

Marinad:
2 dl Japansk soya
2 msk Flytande honung
Zest och juice från 1 lime
1,5 msk Gochugaru Chili Flakes
2 tsk sesamolja
800 g kycklinglår (urbenade)

 

Kålsallad:
1 spetskål
5 morötter
5 st salladslök
4 tsk sesamolja
2 tsk fisksås
1 hand färsk koriander
3 msk rostade sesamfrön
1 stor nypa flingsalt

 

Dressing:
1 1/2 dl Majonäs
1 msk risvinäger
1 tsk gochugaru chili flakese
1 1/2 msk tomatpuré
1 msk riven ingefära

Instruktioner

Blanda marinaden och skiva kycklingen tunt. Rör ihop och ställ i kylen minst 30 minuter.

Påbörja kålsalladen med att strimla spetskål, skära morötter i stavar och skiva salladslök. Blanda med övriga ingredienser till salladen och låt stå kallt till servering.

Rör snabbt ihop dressingen och ställ åt sidan.

Stek kycklingen på hög värme tills den är genomstekt och fått fin färg. Servera i tortillabröd med kålsallad och dressing. Toppa gärna med sesamfrön, färsk koriander och lite extra gochugaru.

Produkter i receptet

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!