Glutenfritt juligt fröknäcke

Ingredienser

1 plåt

2 dl Lailas gul Mjölmix
1,5 dl solrosfrön
1,5 dl Kockens sesamfrön
0,5 tsk salt
1 tsk Kockens pomeransskal malda
1 msk Kockens fänkål (stött)
1 msk Kockens anis (stött)
1 tsk Kockens kryddnejlika malen
1 tsk Kockens ingefära malen
1 tsk Kockens kardemumma malen
2 dl kokhett vatten
½ dl rapsolja
Flingsalt till garnering

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Mortla kryddorna och blanda ihop alla torra ingredienser.
3. Rör i kokt varmt vatten och olja och blanda ordentligt. Låt degen vila i ca 10 minuter.
4. Kavla ut mellan två bakplåtspapper, toppa med flingsalt och grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter.
5. Bryt eller skär upp lagom bitar.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!