Glutenfria pepparkaksrutor med frosting

Ingredienser

150 g smör
3 ägg
270 g (3 dl) strösocker
3 tsk Kockens kanel malen
2 tsk Kockens ingefära malen
2 tsk Kockens kardemumma malen
2 tsk Kockens nejlikor malda
1 ½ tsk Kockens bikarbonat
325 g (6 dl) Lailas blå Mjölmix
200 g (2 dl) filmjölk

Frosting
50 g rumsvarmt smör
100 g cream cheese
1 tsk vaniljsocker
240 g (4 dl) florsocker

ca 1-2 dl lingon till garnering

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp.
  3. Blanda kryddorna med bikarbonat och mjölmix och vänd ner i smeten
    tillsammans med filmjölken och det smälta smöret. Rör försiktigt till en jämn smet.
  4. Fördela smeten i en ugnsform eller liten långpanna (25×30 cm) klädd med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 175 graders ugnsvärme i ca 15-20 minuter. Känn efter med en sticka om kakan är klar, stickan ska vara torr.
  6. Vispa ihop smör, cream cheese, vaniljsocker och florsocker med elvisp till en krämig frosting.
  7. Bred ut frostingen över kakan och garnera med lingon.
  8. Skär kakan i rutor.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?