Glutenfria fröfrallor

Ingredienser

12 stycken

50 g jäst
400 g (4 dl) mjölk (går att byta ut mot vatten)
30 g (1 1/2 msk) ljus sirap
1 tsk salt
50 g (1/2 dl) rapsolja
60 g (1 dl) solroskärnor
30 g (1/2 dl) pumpakärnor
15 g (1 1/2 msk) linfrön
5 g (1/2 msk) chiafrön
480 g (8 3/4 dl) Lailas blå Mjölmix

Till pensling
1 uppvispat ägg
Solroskärnor, pumpakärnor och linfrön

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke.
  2. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop degen i assistent eller med elvisp med degkrokar.
  4. Strö lite mjölmix runt degen och låt den jäsa under bakduk i 30 minuter.
  5. Stjälp upp degen på ett bakbord lätt mjölat med mjölmix, rulla ut den till en längd och dela den i 12 bitar. Rulla varje bit till en rund bulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
  7. Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö över solroskärnor, pumpakärnor och linfrön.
  8. Grädda frallorna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?