Glutenfria äppelscones

Ingredienser

ca 3-4 stycken

2 dl Lailas Mjölmix Gul

1 dl glutenfria havregryn

2 tsk bakpulver

1 msk Kockens kanel malen

1 nypa salt

1 dl rivet äpple

0,5 dl kokosolja

1,25 dl havredryck eller liknande

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 grader (varmluft)
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna
  3. Riv äpplet grovt
  4. Smält kokosoljan
  5. Rör ihop alla ingredienserna
  6. Klicka ut 3,4 scones på en plåt med bakplåtspapper. (Smeten blir ganska kladdig)
  7. Pudra över lite kanel och grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter

Servera rykande färska!

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!