Glutenfri rödbets- och pepparkaka med lingonkräm

Ingredienser

ca 8 portioner

3 ägg

2 dl strösocker eller sötströ

3 dl Lailas blå Mjölmix

2 msk Kockens pepparkakskryddor

2 tsk bakpulver

1,5 dl rapsolja (plus extra till formen)

4 dl finriven färsk rödbeta (ca 3 stora betor)

3 msk riven kokos

Topping

400 g naturell färskost

1,5 dl florsocker

4 msk lingonpulver

Ca 100 g lingon

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp.
  3. Skala rödbetorna och finriv.
  4. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och vänd ner i äggvispet, olja och rödbetor.
  5. Smörj en form (ca 20 cm i diameter) med olja och ”bröa” formen med kokos i botten på formen och upp på kanten.
  6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt kakan svalna helt.
  7. Mixa ihop ingredienserna till toppingen med en mixer stav. Spritsa toppingen över kakan och garnera med färska lingon.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?