Glutenfri påskbakelse

Ingredienser

6-8 bitar

Rulltårta

4 ägg

1 ½ dl sockerersättning

1 dl Lailas blå Mjölmix

½ dl Kockens Potatismjöl

½ msk bakpulver

2 tsk fiberhusk

Hallonkräm

ca 1 dl mascarpone

ca 1 dl hallonsylt utan socker

Dekoration

Grädde

6-8 konserverade persikohalvor

ev. extra sockerersättning

 

 

 

Instruktioner

Hallonkräm

Börja gärna med hallonkrämen. Blanda mascarpone och hallonsylt med en sked och låt stå framme i rumstemperatur innan den bres på rulltårtan.

Rulltårta

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda de övriga ingredienserna med varandra och rör ner i äggen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 20×30 cm, och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i drygt 15 minuter tills den är fast. När rulltårtsbottnen tagits ur strös lite sockerersättning ovanpå för att sedan vändas upp och ner på ytterligare ett bakplåtspapper. Ta försiktigt bort det första pappret.

Bred hallonkrämen försiktigt ovanpå. Rulla ihop från kortsida till kortsida (så att rulltårtan blir så tjock som möjligt). Vira in i bakplåtspapper så den trycks ihop. Låt svalna helt (vira även gärna in i plastfolie efter den kallnat och fukten släppt) och förvara i kyl i minst ett par timmar (över natten går också bra).

Skär rulltårtan i skivor, toppa med vispad grädde (söta gärna grädden något) och en persikohalva. Servera relativt omgående.

Rulltårtan håller ett par dagar i kylskåp, men är godast rumstempererad

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!