Glutenfri morotskaka

Ingredienser

2 dl Lailas Mjölmix Gul
0,5 dl kokossocker
2 tsk bakpulver
2 tsk Kockens kanel malen
1 tsk Kockens kardemumma malen
1 tsk Kockens nejlika
1 nypa salt
3 ägg
3 dl riven morot
0,75 dl kokosolja
1 dl valnötter

Frosting

300 gram creme cheese
3 msk flytande honung eller agave
2 msk citronsaft
Citronzest från 1 citron

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft)
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna med grovhackade valnötter.
  3. Vispa ihop äggen i en skål.
  4. Riv morötter, skäl kokosolja och blanda ihop med äggen.
  5. Rör ihop alla ingredienserna.
  6. Placera ett bakplåtspapper i formen och häll i smeten.
  7. Grädda i ca 20 minuter.
  8. Vispa ihop ingredienserna till frostingen med elvisp-
  9. Låt svalna och bred över frostingen.

Recept av

@ceciliafolkesson

Cecilia Folkesson

Hälsoinspiratör – glutenfritt!

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?