- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.
- Mortla kardemummakärnorna (totalt 2 tsk) och blanda hälften av kardemumman med bakpulver och glutenfri mjölmix i en bunke.
- Rör ner mjölblandningen i smeten tillsammans med vispgrädden och det smälta smöret.
- Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant (24 cm i diameter) mjölad med mjö
- Skala och skär äpplena i tunna klyftor.
- Blanda strösocker, kanel och resten av de mortlade kardemummakärnorna på ett fat och vänd äppelklyftorna i sockerblandningen.
- Tryck ner äppelklyftorna i smeten tätt intill varandra.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 graders ugnsvärme i ca 40 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är färdig, stickan ska vara torr.
Servera gärna äppelkakan med vispgrädde.