Glutenfri äppelkaka med havre- och karamelltäcke

Ingredienser

ca 8 portioner

3 äpplen (eller 4 små)

125 gram smör

3 dl havregryn

1 ½ dl Lailas blå Mjölmix

1 dl sockerersättning

½ dl fibersirap med karamellsmak (gold eller honey)

2 msk mjölk

½ tsk bakpulver

½ tsk Kockens kardemumma malen 

Instruktioner

  1. Smält smör och fibersirap, ta från plattan och blanda ner resterande ingredienser förutom äpple.
  2. Skala och skär tunna skivor av äpplena och lägg i botten av en smord 20-cm springform. Fördela över smeten.
  3. Grädda på 175 grader, mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Låt svalna (men äts gärna ljummen) och servera med vispad grädde eller vaniljglass utan tillsatt socker.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!