Något nytt växer fram hos Kockens

Med fokus på hållbarhet, naturligt och enkelhet

Nytt glas

Vårt minsta, och mest populära glas, har fått en ny design med ett minimalistiskt mönster/linjer i nedre kant av glaset. I samband med designförändringen har vi också minskat mängden glas med 6,3%. På ett år innebär det en minskning med 33 ton glas per år och en reducering av klimatavtrycket med hela 28 ton CO2.

Samtliga våra kryddglas är idag tillverkade av 55-60 % återvunnet glas som samlats in från sorteringsanläggningar.

Självklart är det samma storlek som tidigare på kryddburken så att den får plats i hyllan eller lådan.

Nytt lock

Locket till Kockens minsta glas tillverkas nu av en biobaserad råvara istället för som tidigare, fossil råvara. Mängden material har minskat med 10,5%.

Plast har en stor inverkan både på klimat och miljö. För att minska klimatpåverkan så ställer vi om till ett material som är fossilfritt och det nya locket är 100% materialåtervinningsbart.

Den gröna färgen på locket finns såklart kvar, men i en ny nyans. Så när du står där, och inte vet vilken kryddburk du ska välja på hyllan, ska du känna dig trygg i att det gröna locket också är det gröna valet.

Samma praktiska snäpplock

Alla Kockens kryddburkar har snäpplock – öppnas lätt med en hand och sitter alltid på plats.

Ströaren är samma som tidigare och du hittar enkelt rätt krydda genom att läsa på etiketten som sitter på locket.

Snäppet bättre helt enkelt!

Kockens PET-burk – nu av 100% återvunnen plast

Nu lanserar Kockens en ny mer hållbar förpackning även när det gäller vår lite större burk, mellanburken. Vår PET-burk består nu av 100% återvunnen plast i stället för fossil plast som den gjorde tidigare.  Detta innebär en minskad användning av ny plast med ca 15 ton per år.

Sorteras sedan burken enligt vad som står på förpackningen, dvs som plastförpackning, kommer burken återvinnas och bli en ny förpackning då den är 100% materialåtervinningsbar.

 

Sarah Danielsson, Förpackningsutvecklare Kockens

Möt vår förpackningsutvecklare

Kockens vill bidra till ett mer hållbart samhälle genom att packa våra produkter i hållbara förpackningar av biobaserd råvara eller återvunnet material som i sin tur går att materialåtervinna.

”Vi har arbetat aktivt för att kunna erbjuda en ännu mer hållbar förpackning och göra det lättare för konsumenten att göra klimatsmarta val. Och självklart blir det en extra stor effekt när vi genomför det på vårt mest populära glas”, säger vår förpackningsutvecklare Sarah Danielsson.

Men det finns även utmaningar

”Kryddor ställer höga krav på förpackningen och idag finns det endast ett begränsat antal alternativ som är godkända för våra produkter. Det är exempelvis endast återvunnen PET som är godkänd för livsmedelsprodukter. För övriga plasttyper finns endast möjlighet att använda biobaserad plast, vilket i dagsläget är väldigt efterfrågat och därmed är tillgången begränsad”, säger Sarah.

Är vi nöjda och klara nu då?

”Vi är väldigt nöjda och stolta över de förbättringar vi gjort på våra förpackningar. Men nej, vi är inte klara. Vi kommer fortsätta att arbeta i denna riktning med att byta ut befintliga förpackningar mot mer hållbara alternativ i takt med att detta erbjuds på marknaden” avslutar Sarah.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.